Albán krémes

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
8 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
7 db.
tojássárgája
20 dkg
cukor
12 evőkanál
víz
20 dkg
liszt
1 csomag
sütőpor
2 evőkanál
kakaópor
1 kávéskanál
szódabikarbóna
4 evőkanál
cukor
2 csomag
vaníliás pudingpor
7 db.
tojásfehérje
5 deciliter
habtejszín
2 csomag
habfixáló
1 csomag
vaníliás cukor
Albán krémes
  1. A tésztához a 7 tojássárgát 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverjük, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport és 1 kávéskanál szódabikarbónát.
  2. 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
  3. Amíg sül a tészta, fél liter vízbe 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot felfőzünk.
  4. A 7 tojásfehérjét külön felverjük és még melegen belekeverjük a pudingot.
  5. Ha a tészta megsült, a krémet rákenjük, majd még 5 percig visszatesszük a már lezárt sütőbe.
  6. 5 dl habtejszínt 2 csomag habfixálóval és 1 csomag vaníliás cukorral felverünk és a kihűlt süteményre kenjük.
  7. Végül megszórjuk kakaóporral, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *