Almás morzsatészta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
40 perc
Sütési/főzési idő
25 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
8 dkg
finomliszt
4 dkg
zabpehely
3 evőkanál
porcukor
10 dkg
vaj
3 db.
alma
2 evőkanál
barna cukor
1 evőkanál
őrölt fahéj
Almás morzsatészta
  1. A lisztből, a zabpehelyből, a cukorból és a vajból omlós tésztát gyúrunk.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a húsát felszeleteljük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és az almaszeletekkel kibéleljük.
  4. A barna cukrot és a fahéjat rászórjuk, majd a tésztát egyenletesen rámorzsoljuk.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben a középső rácsra tolva 25 percig sütjük, amíg az alma meg nem puhul, és a tészta aranybarna nem lesz.
  6. Melegen tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *