Bolognai palacsintatekercs

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
90 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
8 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
3 deciliter
tej
2 db.
tojás
3 db.
nagy levelű petrezselyemszál
1 fej
hagyma
1 gerezd
fokhagyma
5 dkg
húsos, füstölt szalonna
1 evőkanál
olaj
40 dkg
darált hús
1 evőkanál
paradicsompüré
20 dkg
sűrített paradicsom
1 csipet
kristálycukor
1 teáskanál
szárított oregánó
5 dkg
parmezán sajt
4 db.
paradicsom
15 db.
fekete olívabogyó
Bolognai palacsintatekercs
  1. A palacsintához elkeverjük a tejben a tojásokat, 1 csipet sót és 2 ek. olajat, simára összedolgozzuk a liszttel, fél órát pihentetjük.
  2. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük.
  3. A bolognai raguhoz a hagymát és a fokhagymát finomra, a szalonnát apró kockákra vágjuk, ez utóbbit az olajjal ropogósra sütjük.
  4. Morzsásra pirítjuk benne a darált húst, aztán hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, 3 perc múlva a paradicsompürét és a -sűrítményt, a cukrot, az oregánót, ízlés szerint sót, borsot, és félig lefedve 30 percig főzzük.
  5. 1/2 kk. olajjal kikent, felforrósított serpenyőben körbeforgatunk 1 kis merőkanál palacsintatésztát, tetejére rendezünk 3-4 petrezselyemlevelet, mindkét oldalát megsütjük
  6. Tálra fordítjuk és melegen tartjuk, amíg a többi (legalább 7) palacsintát is megsütjük.
  7. Petrezselymes oldalukkal lefelé sorra tányérra terítjük a palacsintákat, megkenjük 1-1 ek. raguval, megszórjuk parmezán sajttal, szorosan feltekerjük, és tűzálló tálra sorakoztatjuk.
  8. Tálalás előtt 200 °C-os sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk őket.
  9. Gerezdekre vagy karikákra vágott paradicsommal, olívabogyókkal és bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *