Brokkoli krémleves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (1 értékelés,5.00/5)
Előkészítési idő
10 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
500 gramm
brokkoli
2 evőkanál
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
2 csipet
szerencsendió
2 csipet
őrölt fekete bors
1. 1/2 liter
víz
2 deciliter
főzőtejszín
Brokkoli krémleves

Nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon diétás, nagyon egészséges. 🙂

  1. A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, kevés olívaolajon vagy vajon puhára pároljuk.
  2. Hozzányomjuk a gerezd fokhagymát.
  3. A rózsákra bontott, megmosott brokkolit a hagymákra tesszük, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha kevesebb vizet öntünk rá, sűrűbb lesz, ha többet, akkor hígabb.
  4. 15-20 perc alatt puhára főzzük a brokkolit.
  5. Lehúzzuk a tűzről, ízlés szerint borsozzuk, szerencsidióval, ételízesítővel ízesítjük.
  6. Botmixerrel pépesítjük.
  7. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és visszatesszük a tűzre. Felrottyan és kész is.
  8. Egy szikkadt zsemlét felkockázunk és serpenyőben megpiritjuk.
  9. Tálalhatjuk pirított zsemlekockával, cheddar vagy parmezán sajjtal.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *