Csalános ravioli

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
60 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
4 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
3 marék
csalán
5 evőkanál
édes tehéntúró
2 evőkanál
olajban pácolt sajt
1 db.
tojás
3 evőkanál
olaj
1 kicsi
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
1 deciliter
tejszín
1 evőkanál
liszt
1 csomag
tészta
Csalános ravioli
  1. Forrázd le a csalánt 3 percig, vágd fel, majd párold egy evőkanál olajban, amelybe tettél egy kis sót is.
  2. Keverd össze a tehéntúróval, borssal, pár kocka olajban párold sajttal, sok fokhagymával és fűszerekkel. Adj hozzá 1 tojást, keverd jól össze, és hagyd pihenni, amíg elkészíted a tésztát.
  3. Készíts vékony tésztalapokat. Az egyikre helyezd el kupacokban a tölteléket. Fedd le a másik tésztával, majd vágj négyzeteket belőle, a töltelék mentén. A két tészta széleit nyomd össze.
  4. Tedd oda főni a vizet, amiben forráztad a csalánt.
  5. Közben tegyél egy kis zúzott fokhagymát 1 evőkanál forró olajba. Öntsd fel tejszínnel.
  6. Keverj el 1 evőkanál lisztet tejben, majd szűrőn keresztül öntsd hozzá a tejszínes keverékhez. Hagyd kis ideig forrni.
  7. Közben felforrt a víz is, tedd bele a raviolit.
  8. A szószhoz önthetsz még tejet, hogy ne legyen túl sűrű, és ízesítsd sóval és borssal.
  9. Mikor a ravioli megfőtt, keverd bele a szószba, és forrald fel még egyszer.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *