Csigaleves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
60 perc
Sütési/főzési idő
60 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
4 személy
Étel jellege
Ünnepi vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
1 kg
csiga
3 db.
tojássárgája
Csigaleves
  1. A csigákat egy óra hosszat sós vízben főzzük, ha megfőttek, kiszedjük a házukból, letisztítjuk róluk a feketés hártyát, megsózzuk egy maréknyi sóval, hogy ne legyenek nyálkásak, háromszor-négyszer bő vízben jól átmossuk, és erősen kinyomkodjuk.
  2. Az így megtisztított csigákból vegyük ki kb. a 3/4-ét, erőlevesben vagy húslevesben főzzük puhára, vegyük ki a levesből a megfőtt csigák felét.
  3. Vagdaljuk egészen finomra, pároljuk meg vajon, öntsünk hozzá annyi erőlevest, amennyi levest akarunk, fűszerezzük meg szerecsendióval, és forraljuk fel többször, végül keverjük el három tojássárgájával.
  4. A tányérba mert levesbe tegyünk az egészben hagyott csigákból és tálalásnál a csigaházakkal díszíthetjük.
  5. Pirítóst kínálhatunk mellé.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *