Csigapörkölt

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
120 perc
Sütési/főzési idő
180 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
4 személy
Étel jellege
Ünnepi vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
1 kg
éti csiga
2 evőkanál
piros paprika
1 csipet
bors
2 fej
vöröshagyma
1 db.
paradicsom
1 db.
zöldpaprika
1 deciliter
száraz vörösbor
3 gerezd
fokhagyma
Csigapörkölt
  1. Dobjuk a csigákat lobogó forró vízbe és főzzük öt percig, majd szűrjük le.
  2. Így a házukból könnyen kivehetőek. A feketés zsigerzsákot vágjuk le.
  3. A megmaradt izmos részt erősen sós vízbe áztatjuk egy fél órára és már felhasználásra kész a csigánk.
  4. A hozzávalókból pörkölt alapot készítünk, de a fűszerpaprikát ne tegyük bele.
  5. Dobjuk bele a feldarabolt csigákat és öntsük fel vízzel.
  6. Az elfőtt vizet időnként pótolgatva, lassú tűzön főzzük 3 órácskát.
  7. Szórjuk rá a paprikát és még fél órát főzzük, ekkor öntsük nyakon a vörösborral és ha összeforrt elkészült.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *