Csipkebogyós minestrone leves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
2 db.
sárgarépa
1 fej
vöröshagyma
1 db.
zellergumó
2 evőkanál
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
2 db.
burgonya
2 evőkanál
paradicsompüré
4 db.
paradicsom
1 db.
fehérbab konzerv
10 dkg
kifőzött spagetti
20 dkg
sütőtök
40 dkg
kínai kelkáposzta
1 liter
átpasszírozott natúr csipkebogyó velő
Csipkebogyós minestrone leves

A sűrű melegítő levesek nagyon kedveltek az őszi-téli időszakban. Ez az olasz eredetű zöldséges leves a csipkebogyótól lesz nagyon különleges, de van benne bab, sütőtök és illatos fűszernövények is.

  1. Vágjuk kisebb darabokra a megtisztított sárgarépát, zellergumót, vöröshagymát, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe.
  2. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdet, majd kapcsoljuk be és aprítsuk össze finomra.
  3. Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felaprított zöldségeket, a kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot, és közepes lángon, állandóan kevergetve pároljuk 5-6 percig.
  4. Kanalazzuk rá a paradicsompürét, és még pároljuk vele két percig.
  5. Öntsük fel körülbelül kétliternyi vízzel, majd ízesítsük sóval, őrölt borssal.
  6. Tegyük hozzá a kis kockákra felvágott burgonyát, sütőtököt, a hideg vízben lemosott babkonzervet és az összevágott káposztát és a csipkebogyó velőt is.
  7. Kis lángon, párszor megkevergetve főzzük addig, míg a burgonya puha nem lesz. Mielőtt levennénk a lángról, keverjük hozzá az ugyancsak kis kockákra feldarabolt paradicsomot is.
  8. Forraljunk rajta még egyet, majd keverjük bele a kifőzött spagettit. Forrón tálaljuk leveses tálkákban.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *