Dinnyeleves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
25 perc
Sütési/főzési idő
180 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
1 db.
sárgadinnye
2 deciliter
tejszín
5 dkg
méz
2 deciliter
muskotályos bor
1 dkg
gyömbér
2 deciliter
tejszínhab
Dinnyeleves
  1. A sárgadinnye felét 1/2x1/2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A többi dinnyét turmixoljuk le.
  3. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort nagyon finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a leturmixolt dinnyét. Ha nem elég pikáns, kis porcukorral, citromlével tegyük ízletessé.
  5. Óvatosan belekeverjük az apró kocka dinnye darabkákat, ez lesz a leves betétje.
  6. Nagyon jól lehűtjük. Hideg csészében tálaljuk.
  7. Tejszínhab rozettát teszünk rá, pirított mandulával megszórjuk, és menta levéllel díszítjük.
  8. Egy gombóc fagylaltot beletéve fokozhatjuk az élményt tálaláskor.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *