Eperdzsem házi módra

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
20 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
4 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
1 kg
eper
20 dkg
kristálycukor
1 kávéskanál
citromsav
6 gramm
pektin
Eperdzsem házi módra

Egy otthon is elkészíthető finom eperdzsem.

  1. Mossuk meg az epret, csumázzuk le és így mérjük meg. Tegyük a lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd pár órára hagyjuk állni.
  2. Vegyük elő a botmixert és turmixoljuk össze tetszés szerint. Itt dönthetjük el, hogy mennyire legyen darabos a dzsemünk.
  3. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kevés cukorral elkevert zselésítőt és még pár percig főzzük.
  4. Ha felhabzik, szedjük le a habját, majd töltsük üvegekbe.
  5. A teletöltött üvegeket tetővel zárjuk le, majd 10 percre állítsuk fejjel lefelé őket, így kiszorítjuk a levegőt, nem fog megromlani.
  6. Száraz dunsztban hagyjuk másnapig kihűlni.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *