Fűszeres cipó

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
50 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
8 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
1 kicsi
olívaolaj
60 dkg
kenyérliszt
3 dkg
élesztő
2 evőkanál
összevagdalt, friss rozmaring és kakukkfű
1 fej
lilahagyma
Fűszeres cipó
  1. A lisztet mély tálba töltjük, a közepébe üreget vájunk.
  2. Az élesztőből egy kevés langyos vízzel kovászt készítünk és a liszt mélyedsébe töltjük.
  3. Ha a kovász megkelt, mindig csak egy kevés vizet beleöntve, az egészből rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. Kissé megsózzuk.
  5. Cipóban a duplájára kelesztjük.
  6. Végül az összevágott, zöld fűszereket is beledolgozzuk.
  7. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olívaolajjal megkenjük.
  8. A tésztát 8 egyelő részre osztjuk. Minden darabot oválisra formázunk.
  9. A kis cipókat a sütőpapírra fektetjük, majd a tetejüket vízzel megkenjük.
  10. 20-30 percig sütjük, aranybarnára.
  11. Mialatt a tészta sül, a lilahagymát felszeleteljük.
  12. Amikor a kész tésztát a sütőből kivesszük, a fűszernövényekkel és a lilahagymával rögtön megszórjuk.
  13. Forrón tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *