Fűszeres indiai csicseriborsó

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (2 értékelés,5.00/5)
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
10 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
2 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
1 evőkanál
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 teáskanál
gyömbér
1 teáskanál
garam masala
1 teáskanál
cayenne bors (paprika)
1 mokkáskanál
őrölt római kömény
1 teáskanál
szegfűszeg, koriander
1 mokkáskanál
feketebors
3 evőkanál
sűrített paradicsom
40 dkg
csicseriborsó
1 marék
petrezselyemzöld
2 db.
paradicsom
Fűszeres indiai csicseriborsó

Fűszeres indiai csicseriborsó egy különleges indiai  ínyencség az egész családnak.

  1. A hagymát, fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk , majd egy serpenyőben olajat melegítünk, és arra rádobjuk a három összetevőt. Néhány percig pirítjuk őket, ügyelve arra, hogy nehogy megégjenek.
  2. Egy mozsárban összetörjük a fűszereket.
  3. Amikor a hagyma üvegesre pirult, a fűszereket hozzáadjuk és újabb néhány percig pirulni hagyjuk a keveréket.
  4. Pár perc után mehet bele a paradicsompüré, mellyel 3-4 percig újfent főzzük az alapot, addig amíg sötétbordó színű lesz a paradicsompüré.
  5. Ekkor jöhet hozzá a csicseriborsó és kevés víz. Ha konzervet használunk, akkor a levéből érdemes 0.5 dl-nyit hozzáönteni. Lefedve 10 percig főzzük.
  6. Miközben fő a csicseriborsó, felaprítjuk a petrezselyemzöldet és cikkekre vágjuk a paradicsomot.
  7. Végül friss kenyérrel, a paradicsomgerezdekkel és friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *