Gombás calzone

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
90 perc
Sütési/főzési idő
25 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
3 dkg
friss élesztő
2 deciliter
víz
1 evőkanál
olaj
1 kávéskanál
25 dkg
finomliszt
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
15 dkg
csiperkegomba
1 evőkanál
olaj
40 dkg
összevagdalt paradicsom
1 evőkanál
friss oregánó
1 evőkanál
összevagdalt, friss bazsalikom
1 kávéskanál
kristálycukor
1 kávéskanál
1 csipet
bors
15 dkg
reszelt sajt
Gombás calzone
  1. Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, a vizet testhőmérsékletűre melegítjük.
  2. Egy kevés vizet az élesztőre öntünk és addig kevergetjük, míg fel nem oldódik.
  3. A maradék vizet, olajat, sót és a liszt nagy részét hozzáadjuk.
  4. A lsiztből egy keveset a dagasztáshoz meghagyunk.
  5. A tésztát simára gyúrjuk, amíg az edény falától el nem válik.
  6. A tésztát letekarva, meleg helyen kelni hagyjuk.
  7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Közben a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a gombát megmosssuk, felszeleteljük.
  8. A hagymát és a gombát olajon megpirítjuk. Az összevagdalt paradicsomot, a fűszereket, a cukrot, a sót és a borsot hozzáadjuk.
  9. Kb. 15 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  10. A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk és átgyúrjuk. 4 cipóba osztjuk.
  11. A cipókat korong alakúra nyújtjuk.
  12. A tölteléket a kör alakú tészta egyik felére kenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.
  13. A tésztakorong üresen hagyott felét a töltelékre hajtjuk, a tészta szélét meglisztezett villával összenyomkodjuk.
  14. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztandó.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *