Hideg eperkrémleves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
40 perc
Sütési/főzési idő
15 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
3 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
4 deciliter
tej
1 evőkanál
vaj
1 evőkanál
liszt
1 csésze
tejszín
Hideg eperkrémleves
  1. Forraljunk fel 4 dl tejet, adjunk hozzá kis darabokban 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál liszt keverékét.
  2. Forraljuk jól össze, és hűtsük le.
  3. Tisztítsuk meg az epret, mossuk meg alaposan, tegyünk félre belőle egy marékkal.
  4. A besűrített tejet a maradék becukrozott eperrel, citromlével, vaníliával és fél pohárnyi tejszínnel turmixoljuk össze.
  5. Finomlyukú szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe.
  6. Jól lehűtve tálaljuk, a maradék eperrel, tejszínhabbal, mentalevéllel díszítsük

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *