Jókai bableves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
50 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
60 dkg
vörös bab
15 dkg
sárgarépa
15 dkg
fehérrépa
10 dkg
zeller
50 dkg
kötözött sonka
2 gerezd
fokhagyma
1 db.
babérlevél
1 csomag
petrezselyemzöld
2 deciliter
víz
2 db.
húsleveskocka
1 db.
vöröshagyma
Jókai bableves
  1. A sonkát összekockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. A vöröshagyma felét felkockázzuk, a másik felét egyben hagyjuk. A fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  3. A babot és a sonkát a babérlevéllel só nélkül feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi.
  4. Később tesszük bele a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a fél vöröshagymát, és a két db húsleveskockát.
  5. Amikor a zöldségek még félig megpuhultak, paprikás, fokhagymás, vöröshagymás rántást készítünk, és besűrítjük vele a levest.
  6. Ezután mindjárt beletesszük a csipetkét is.
  7. Amikor az is megfőtt, a leves elkészült.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *