Kínai gombaleves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
45 perc
Sütési/főzési idő
25 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
10 dkg
laskagomba
15 dkg
shiitake gomba
10 dkg
apró szemű barna csiperkegomba
3 db.
újhagyma
3 evőkanál
szójaszósz
2 evőkanál
étkezési keményítő
1 db.
zöldségleves kocka
1 marék
szójacsíra
1 evőkanál
olíva- vagy szezámolaj
Kínai gombaleves
  1. Mossuk meg alaposan a gombákat, a laskagombát vágjuk ujjnyi csíkokra.
  2. Forrósítsuk fel az olajat egy lábasban, legjobb, ha teflonbevonatú lábast használunk, majd adjunk hozzá kb. féldiónyi, gyufaszál vastagságúra felaprított gyömbért.
  3. Pároljuk egy percig, majd tegyük hozzá a jól lecsepegtetett gombákat. Erős lángon állandóan kevergetve süssük.
  4. Vigyázzunk, ne pároljuk sokáig, mert akkor nagyon összeesik és rágós lesz! Ha már jól átforrósodott, csorgassuk meg a szójaszósszal, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  5. Adjuk hozzá a leveskockát, daráljunk rá borsot, karikázzunk bele néhány szelet chili paprikát, majd főzzük még öt percig.
  6. Ha elkészült, pár kanál hideg vízzel keverjük el az étkezési keménytőt, majd sűrítsük be vele a levest, utána adjuk hozzá a felcsíkozott újhagymát és a szójacsírát.
  7. Forraljunk rajta még egyet, majd tálaljuk leveses tálakban.

Egy hozzászólás

  1. Juli hozzászólt ekkor: október 13, 2016 Válasz
    Csudifinom. :)

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *