Krumplileves virslivel és baconnel

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
10 dkg
bacon
1 db.
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 db.
sárgarépa
1 db.
zeller
2 db.
zöldség
4 db.
krumpli
1 teáskanál
pirospaprika
2 db.
húsleveskocka
6 db.
virsli
2 deciliter
tejföl
Krumplileves virslivel és baconnel
  1. A bacont kisebb darabokra vágjuk, a virslit felkarikázzuk.
  2. A zöldségeket és a hagymát megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. A krumplit szintén megpucoljuk, majd kockákra vágjuk.
  3. Egy fazékba tesszük a bacont, és elkezdjük zsírjára sütni.
  4. Amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
  5. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket, és pár percig kevergetve pároljuk.
  6. Néhány perc párolás után megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint majoránnával, majd alaposan összekeverjük.
  7. Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a húsleveskockát.
  8. Felforraljuk, majd a zöldségeket szép lassan félpuhára főzzük. A félig megfőtt levesbe beletesszük a kockára vágott burgonyát, és az apróra felvágott petrezselyemzöldet.
  9. Ezután addig főzzük, hogy a krumpli is megpuhuljon, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és belecsorgatjuk az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt.
  10. Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt készre főzzük.
  11. Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *