Locrio de Pollo

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
60 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
1 db.
csirke
4 csésze
rizs
7 csésze
víz
5 evőkanál
olaj
1 teáskanál
cukor
4 evőkanál
paradicsompüré
1 csésze
zöld paprika
1 csipet
oregánó
1 teáskanál
zúzott fokhagyma
1 csipet
fekete bors
1 csésze
apróra vágott, kimagozott olajbogyó
1 csésze
zeller
1 teáskanál
petrezselyem
1 teáskanál
koriander
1 teáskanál
kakukkfű
Locrio de Pollo
  1. Távolítsuk el a bőrt a csirkéről és mossuk meleg víz alatt. Dörzsöljük be citrommal.
  2. Pácoljuk a csirkét körülbelül 10 percig a következő, apróra vágott zöldségekkel: zöldpaprika, oregánó, fokhagyma, fekete bors, olajbogyó, zeller, petrezselyem, koriander, kakukkfű.
  3. Amíg a csirke pácolódik eközben 2 evőkanál olajon egy fazékba felforraljuk a cukrot.
  4. Amikor a cukor sötétbarna lesz, adjuk hozzá a csirkét, zöldségek nélkül.
  5. Fedjük le és lassú tűzön 10 percig, hozzátéve 1 csésze vizet rendszeres kevergetés mellett főzzük, ügyelve arra, nehogy leégjen.
  6. A zöldségekhez adjuk hozzá a paradicsompürét és keverjük össze vízzel, majd forraljuk fel és sózzuk ízlés szerint.
  7. Végezetül adjuk hozzá a rizst és az egészet keverjük gyakran, hogy ne ragadjon össze.
  8. Miután az összes víz elpárolgott, zárjuk le egy szorosan záródó fedővel, és lassú tűzön 15 percig főzzük tovább. Majd öntsük hozzá az olajat és 5 perc után tálalhatjuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *