Macis keksz

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (1 értékelés,5.00/5)
Előkészítési idő
5 perc
Sütési/főzési idő
15 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
5 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
20 dkg
finomliszt
4 dkg
burgonyakeményítő
1 csipet
2 dkg
méz
7 dkg
vaj
4 dkg
cukor a sziruphoz
4 deciliter
víz a sziruphoz
Macis keksz

Egy japán szakács receptje. Alkalomra vagy csak úgy, mindig mosolyt csal majd az arcodra!

  1. A száraz hozzávalókat, a lisztet, keményítőt és a sót összekeverjük.
  2. A cukorszirupot, mézet, vajat jól összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
  3. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és maci formájú lyukasztóval szaggassuk ki a formákat.
  4. Egy erre alkalmas eszközzel formázzuk meg a maci szemét és orrát, majd tegyünk rá egy szem mandulát, kesudiót vagy gyümölcsöt és zárjuk rá a maci kezeit.
  5. Forró sütőben 10-15 perc alatt megsül.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *