Magvas kenyér

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
120 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
4 személy
Étel jellege
Reggeli
Beküldte
1 kávéskanál
cukor
3 dkg
élesztő
30 dkg
teljes kiőrlésű liszt
10 dkg
rozsliszt
1 csipet
2 evőkanál
lenmag
2 evőkanál
napraforgómag
2 evőkanál
szezámmag
Magvas kenyér
  1. A cukrot és az élesztőt fél pohár langyos vízben feloldjuk.
  2. A kétféle lisztet és egy csipet sót összekeverjük, gyúródeszkára halmozzuk. A közepére mélyedést nyomunk.
  3. A feloldott élesztőt és még fél pohár langyos vizet az üregbe töltünk.
  4. Addig dagasztjuk, ameddig rugalmas tésztát nem kapunk, majd meleg helyen egy óráig kelesztjük.
  5. A tésztát ekkor újra átdagasztjuk, közben az összes magot beledolgozzuk, majd még fél óráig kelesztjük.
  6. Újból átgyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle.
  7. A tepsibe fektetjük és a tetjét nem túl mélyen bevagdossuk.
  8. 200 fokon 30-40 percig sütjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *