Mogyoróvajas csokoládékocka

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
150 perc
Sütési/főzési idő
10 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
6 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
35 dkg
fehér csokoládé
14 dkg
mogyoróvaj
40 dkg
étcsokoládé
3 dkg
vaj
Mogyoróvajas csokoládékocka
  1. A fehér csokoládét tűzálló tálba tördeljük és gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd simára keverjük.
  2. A tálat a gőzről levesszük és 5 percig hűlni hagyjuk.
  3. A mogyoróvajat hozzáadjuk, jól elkeverjük, majd félretesszük.
  4. A vizet lassú tűzön forrni hagyjuk. A hőálló tálat kimossuk, az étcsokoládét beletördeljük, a vajat belerakjuk.
  5. A forró víz fölé állítjuk és addig kevergetjük, míg sima nem lesz.
  6. 5 percig hűlni hagyjuk.
  7. A tepsit kivajazzuk, kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy két szemközti oldalán túlnyúljon, legalább 5 cm-rel.
  8. A fehér csokoládés és az étcsokoládés keveréket felváltva a tepsibe kanalazzuk.
  9. A formát megrázogatjuk, hogy a keverék felszíne egyenletes legyen.
  10. Márvány hatású felületet kapunk, ha tűvel vagy pálcikával a keveréket megbolygatjuk.
  11. Szobahőmérsékleten kb. 2 órát állni hagyjuk, amíg meg nem dermed.
  12. Tálalás előtt forró víz alá tartott késsel kockákra vágjuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *