Narancsos tengeri sügér

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
50 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
2 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
25 dkg
sügérfilé
1 db.
narancs
7 dkg
vaj
2 deciliter
narancslé
1 evőkanál
dijoni magos mustár
1 db.
citrom vagy lime
Narancsos tengeri sügér
  1. A sügérfiléket fűszerezzük durvára darált borssal, őrölt gyömbérrel, reszelt narancshéjjal és sóval.
  2. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyük a hűtőbe pár órára.
  3. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőbe 1 evőkanál vajat (2 dkg) és süssük a halszeletek mindkét oldalát pirosra.
  4. Vegyük ki a serpenyőből és tartsuk tálalásig melegen.
  5. Süssünk át a vajon még egy pár karika citromot, narancsot és esetleg lime-ot.
  6. A vajhoz, amiben sült a hal, öntsük hozzá a narancslevet, adjuk hozzá a dijoni mustárt. Fűszerezzük kevéske őrölt gyömbérrel, őrölt borssal, majd forraljuk össze.
  7. Kis darabokban morzsoljuk bele a maradék (5 dkg) hideg vajat, majd ezzel is forraljuk fel.
  8. Tálaljuk a halszeleteket tányérra, köretnek párolt zöldbabot, brokkolit és vadrizst adhatunk.
  9. Csorgassuk meg a szósszal, tetejét a hal után megsütött citrom-, narancs- vagy lime-szeletekkel díszíthetjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *