Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (3 értékelés,5.00/5)
Előkészítési idő
40 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
6 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
6 dkg
vaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
6 deciliter
tej
6 deciliter
alaplé
50 dkg
burgonya
5 dkg
parmezán
1 kicsi
só, bors
1 kicsi
szerecsendió
2 db.
csípős kolbász
Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel
  1. A krumplikat alufóliában megsütjük.
  2. A felaprított hagymát 3 dkg vajon üvegesre pirítjuk és hozzáadunk egy csipet sót. Amikor megpuhult felöntjük a leszűrt alaplével és hozzáadjuk a megtisztított sült krumplik belsejét.
  3. Felöntjük tejjel és sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára pürésítjük.
  4. Megszórjuk reszelt parmezánnal és szerecsendióval.
  5. Ezután a kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk.
  6. Tálaláskor a krémleves tetejére tesszük a kolbászkarikákat és egy kanál kolbászzsírral is meglocsoljuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *