Ribizlis-túrós rétes

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
8 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
25 dkg
tehéntúró
10 gramm
édesítőszer
1 db.
tojás
20 dkg
ribizli
4 db.
réteslap
2 dkg
vaj
Ribizlis-túrós rétes
  1. A túrót tegyük egy tálba, törjük át villával, édesítsük édesítőszerrel.
  2. Tegyük hozzá a tojást, forgassuk bele a megmosott ribizliszemeket.
  3. A rétes lapokat kenjük meg olvasztott vajjal, helyezzük őket egymásra.
  4. A túrós tölteléket oszlassuk szét a két kettős rétegű lapokon, majd a réteslapokat lazán tekerjük fel.
  5. Helyezzük tepsibe, majd kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal.
  6. 220 fokos, előmelegített sütőbe 30 perc alatt süssük meg.
  7. Kevés porcukorral megszitálva tálaljuk. Díszíthetjük ribizliszemekkel.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *