Sárgatúró

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
120 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
8 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
20 db.
tojás
45 dkg
cukor
2 csomag
vaníliás cukor
1 csipet
2 liter
tej
Sárgatúró

Igazán finom húsvéti különlegesség, de más alkalomra is készíthetjük. Ízlés szerint változtatható a cukor mennyisége. Több cukorral finom édesség, kevesebb cukorral a sonka és a tojás mellé kiváló szendvicstartozék és vendégváró. 

  1. A 20 db tojást mossuk meg és egy tálba törjük fel, majd dolgozzuk el mixerrel.
  2. A tejet tegyük fel főni. Amikor már meleg és gőzöl tegyük bele a cukrot és egy csipetnyi sót.
  3. Amikor a tej felforrt, állandó keverés mellett öntsük bele a tojást. Addig főzzük - folyamatosan kevergetve - míg "túrókás" nem lesz és letisztul, szinte vízszerű lesz a leve.
  4. Mikor majdnem kész, tegyük bele a vaníliát.
  5. Egy edény tetejére terítsünk olyan kendőt, amin keresztül le tud majd csöpögni. Öntsük a kendőbe a túrót és fogjuk össze a kendő végeit, mintha batyut készítenénk. Jól rázzuk össze és hideg vizes kézzel nagyon alaposan nyomkodjuk is össze, hogy összetapadjon a túró és ne maradjon vizes. Kössük fel a batyut és csöpögtessük le.
  6. Egy éjszakán át hagyjuk csöpögni hűvös helyen.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *