Sonkás tekercs

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
150 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
8 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
50 dkg
liszt
3 dkg
tejpor
5 dkg
élesztő
5 dkg
zsír
5 dkg
cukor
1 db.
tojás
1 dkg
25 dkg
gépsonka
1 db.
tojás
Sonkás tekercs
  1. 13 dkg lisztet félreteszünk. A többi lisztet a tejporral elkeverjük, majd a keverék közepébe mélyedést nyomunk.
  2. A 2,5 dl langyos vízben felfuttatott élesztőt ide öntjük.
  3. A tojást beleütjük és rugalmas tésztát gyúrúnk belőle.
  4. Egy másik edényben a zsírt, a cukrot és sót siméra keverjük, majd a félretett lisztet is a tésztához adjuk.
  5. A két keveréket alaposan összedolgozzuk. Szükség esetén kevés lisztet vagy langyos vizet hozzáadva simára gyúrjuk.
  6. Cipóban letakarva, kb. 45 percig kelesztjük.
  7. A tésztát kinyújtjuk, sonka méretű téglalapokra vágjuk és mindegyikre egy szelet gépsonkát fektetve, összecsavarjuk.
  8. A tekercsek tetejét a simára kevert tojással megkenjük, majd kb. 50 percig kelni hagyjuk.
  9. A tekercseket kikent tepsibe fektetjük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
  10. Jó tipp: a tekercseket feltekerhetjük többféleképpen is. Ha téglap alakú sonkánk van, érdemes a hosszabbik oldalán feltekerni. Ha négyzet alakú, felcsavarhatjuk az egyik oldalából vagy az egyik sarkából is.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *