Szecsuáni békacomb

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (1 értékelés,5.00/5)
Előkészítési idő
20 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
5 személy
Étel jellege
Ünnepi vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
20 db.
békacomb
10 dkg
bambuszrügy
2 db.
póréhagyma
1 evőkanál
feketebab
2 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
kukoricaliszt
6 evőkanál
olaj
2 evőkanál
sertészsír
2 evőkanál
fehérbor
2 evőkanál
szójamártás
6 evőkanál
erőleves
2 evőkanál
szezámolaj
Szecsuáni békacomb
  1. A babot áztassuk be fél órára.
  2. A megmosott húst szárítsuk le.
  3. Szeleteljük vékonyra a bambuszrügyet.
  4. Vágjuk a pórét 2,5 cm-es darabokra.
  5. Törjük össze a gyömbérszeletet és a fokhagymát.
  6. Forrósítsunk serpenyőben olajat, tegyük bele a húst, erős lángon, kevergetve süssük 3 percig.
  7. Vegyük le és tartsuk melegen.
  8. Tegyük a serpenyőbe a hagymát, bambuszt, süssük 2 percig.
  9. Szedjük ki. Tegyük a serpenyőbe a zsírt, a babot, közepes tűzön süssük 3 percig.
  10. Szedjük ki. A fokhagymát, bort, szójamártást, gyömbért tegyük a serpenyőbe, keverjük meg néhányszor, öntsük bele a megpirított anyagokat, és lefedve pároljuk 6-7 percig.
  11. Adjuk hozzá a vízben elkevert kukoricalisztet és öntsük rá a szezámolajat.
  12. Fél percig süssük kevergetve.
  13. Azonnal tálaljuk rizzsel vagy wokban pirított tésztával.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *