Tavaszi retekleves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
40 dkg
sörretek
2 evőkanál
olívaolaj
1 db.
sárgarépa
2 db.
kakukkfű
1 csipet
szerecsendió
1 db.
zöldségleves kocka
1 evőkanál
liszt
1 csésze
aprótészta
1 csomag
petrezselyemzöld
1 gerezd
fokhagyma
Tavaszi retekleves

Reggel vétek, délben étek, este pedig orvosság, úgy tartja a mondás. Most az étek, leves változatát tálalom fel nektek.

  1. Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, forrósítsuk fél percig és utána tegyük hozzá a felkockázott sárgarépát és a meghámozott kockára vágott retket is.
  2. Dobjuk rá a kakukkfű ágat, fűszerezzük szerecsendióval, kevéske darált borssal, ízesítsük sóval és a leveskockával.
  3. Közepes lángon fedővel lefedve pároljuk öt percig, majd szórjuk meg liszttel, keverjük össze és öntsük fel másfél-két liternyi vízzel.
  4. Főzzük negyed órán keresztül, majd tegyük bele az apró levestésztát is.
  5. További öt perc főzés után keverjük bele az összevágott petrezselyem zöldjét, majd forrón tálaljuk leveses tálakban.
  6. Pár evőkanál tejszínnel vagy tejföllel tehetjük levesünket még krémesebbé.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *