Tésztasaláta garnélával

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
10 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ünnepi vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
25 dkg
csavart makaróni
25 dkg
garnélarák
2 gerezd
fokhagyma
5 evőkanál
olívaolaj
4 evőkanál
tejföl
2 evőkanál
citromlé
10 dkg
olajbogyó
Tésztasaláta garnélával
  1. A konyhakész garnélarákot tálba tesszük, és a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, kevés sóval elkeverve, 1 óra hosszat pácoljuk.
  2. Közben a makarónit kifőzzük a csomagoláson feltüntetett módon.
  3. A mártást elkészítjük: összekeverjük a tejfölt, a citromlét, majd sóval, borssal ízesítjük. Vékonyabb darabokra vágjuk az olajbogyót, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk és egy részét a mártáshoz adjuk.
  4. Az elkészített makarónit leöntjük a mártással, jól összekeverjük.
  5. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a szárazra törölt garnélarákok mindkét oldalán 3-3 percig sütjük.
  6. A tésztasalátával összekeverjük a sültrákok 2/3-át.
  7. Tálaláskor a saláta tetejére szórjuk a maradék rákokat, a petrezselyemzöldet vagy bazsalikomlevéllel díszítjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *