Thai zöldségleves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
50 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
2 teáskanál
curry fűszerpaszta vagy fűszerkeverék
1 db.
thai citromfű
1 db.
chili paprika
1 db.
burgonya
1 fej
vöröshagyma
8 fej
kisebb méretű gomba
20 dkg
tofu
8 db.
koktélparadicsom
1 db.
zöldcitrom leve
1 csomag
friss korianderlevél
1 marék
szójacsíra
1 evőkanál
olívaolaj
Thai zöldségleves
  1. Vágjuk fel a vöröshagymát nagyobb kockákra, majd tegyük egy fazékba. Csorgassuk rá az olívaolajat, és kezdjük el közepes lángon párolni.
  2. Pár perc párolás után adjuk hozzá a curry fűszerpasztát vagy a fűszerkeveréket.
  3. Forrósítsuk jól össze, hogy a fűszerek íze jól kioldódjon a forró olajban, majd öntsünk rá egy liternyi vizet.
  4. Tegyük bele az egy centis kockákra feldarabol burgonyát, a gombafejeket, majd fűszerezzük az egészben hagyott citromfűvel, a felkarikázott chili paprikával.
  5. Kis lángon addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz, majd adjuk hozzá a szójacsírát és a feldarabolt tofut.
  6. Mielőtt levennénk a tűzről, tegyük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, az összevágott korianderlevelet, majd a zöldcitrom levével tegyük még pikánsabbá.
  7. Szedjük kis leveses tálkákba, tetejét friss korianderlevéllel szórjuk meg.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *