Villámgyors sajtkrokett recept

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (5 értékelés,5.00/5)
Előkészítési idő
5 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
2 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
250 gramm
trappista sajt
1 db.
tojás
30 gramm
teljes kiőrlésű búzaliszt
0 liter
étolaj
Villámgyors sajtkrokett recept

Nagyjából 20 perc alatt elkészíthetjük ezt a pofonegyszerű ételt. Ehető önmagában, simán mártogatóssal, például ketchuppal, tartárral, majonézzel, áfonya szósszal, ki hogyan szereti.
Frissen, sütés után a legfinomabb.

  1. Előkészítjük a hozzávalókat.
  2. Egy tálba reszeljük a sajtot.
  3. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást..
  4. Jól összedolgozzuk kézzel a hozzávalókat, Elég hamar és könnyen összeáll a "massza".
  5. Kb. 5-6 cm hosszúságú rudakat sodrunk.
  6. Ne helyezzük túlságosan közel egymáshoz a kroketteket az olajban. Célszerűbb több adagban kisütni, mert könnyen összetapadhatnak. Amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk vele kicsit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy kis kérget, akkor a villához is hozzátapadhat.Ha már elérte az aranybarna színt, ne süssük tovább, mert megeshet, hogy felpuffad egy gombostű fejnyi ponton, és ott kilyukad, és így kifolyhat a sajt. Ha ezt nem várjuk meg, nem fog kifolyni.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *