Zöldbabos sünifasírt

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
20 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
6 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
50 dkg
darált sertéshús
30 dkg
zöldbab
2 db.
zsemle
1 db.
tojás
1 db.
vöröshagyma
5 evőkanál
napraforgó olaj
2 teáskanál
fűszerpaprika
3 evőkanál
finomliszt
5 evőkanál
zsemlemorzsa
5 db.
fekete olajbogyó
5 dkg
spagetti tészta
Zöldbabos sünifasírt
  1. A zöldbabot megmossuk, nagyon apróra felaprítjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük.
  4. Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, hagymát, lisztet, zsemlemorzsát, tojást, lecsöpögtetett zöldbabot, fűszerpaprikát, és ízlés szerint megsózzuk.
  5. Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk, majd süni alakot készítünk belőle. Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket.
  6. A spagettit 2 cm hosszúságúra daraboljuk és telebökdössük vele a süni hátát, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Amikor megsült, egy tányérra helyezzük, és kettévágott olajbogyóval díszítjük az orrukat és a szemüket.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *