Zöldségleves petrezselymes maceszgombóccal

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
2 marék
zsenge zöldborsó
2 marék
vajbab
2 db.
sárgarépa
1 db.
petrezselyemgyökér
2 db.
tyúkhúsleves kocka
10 dkg
macesz (pászka)
1 evőkanál
olaj
2 fej
vöröshagyma
2 db.
tojás
Zöldségleves petrezselymes maceszgombóccal
  1. A zöldséglevest szokásos módon készítjük el. Kevés olajon megpároljuk a tisztított és felaprított zöldségféléket, majd felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk és megfőzzük.
  2. A gombóchoz a macesz felét rövid ideig hideg vízben áztatjuk, hogy puhuljon.
  3. A másik felét pedig apróbb darabokra törjük.
  4. Kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  5. A zsiradékot leszűrjük, majd a tojás sárgájával habosra keverjük.
  6. Tálba tesszük az áztatott és jól kinyomkodott maceszt, hozzáadjuk a pirított petrezselymes hagymát, jól összedolgozzuk, sóval, borssal, őrölt gyömbérrel ízesítjük.
  7. A tojásfehérje felvert habjával lazítjuk, hozzáadva az összetört maceszt.
  8. Legalább 30 percet pihentetjük, hogy a massza összeálljon.
  9. Hideg vízbe mártott kézzel gombócokat formálunk belőle, melyeket a forrásban lévő levesben kifőzünk.
  10. Fogyasztáskor a levest is megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemzölddel, így még finomabb lesz.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *