Áfonyás-mandulás muffin

Értékelés: 3.0/5. Összesen 2 értékelés érkezett eddig. Értékelések mutatása.
Töltődés...
Előkészítési idő
10 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
6 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
2 csésze
liszt
1 csésze
aszalt áfonya
3 csésze
mandula
1 csésze
barnacukor
2 teáskanál
sütőpor
1 csipet
3 csésze
tej
1 csésze
vaj
1 db.
tojás
Áfonyás-mandulás muffin

Pár éve gasztroajándék után kutatva találtam erre a receptre, azóta már minden ismerősöm kapott egy ilyen muffin hozzávalót üvegbe csomagolva. Mindenki imádta 🙂 Egy üres, 1 literes befőttesüvegbe tedd a száraz hozzávalókat rétegezve (1-1 réteget jól nyomkodj meg egy kanállal), mellé egy kis kártyán írd le, milyen nedves hozzávalókkal keverje össze az ajándékozott, díszítheted is az üveget és már kész is egy szuper ajándék. Más aszalt gyümölccsel, csonthéjassal is elkészíthető.

  1. A száraz hozzávalókat öntsd egy tálba ( liszt, aszalt áfonya, mandula, barnacukor, sütőpor, só)
  2. Add hozzá a tejet, a tojást és a vajat. Jól keverd el.
  3. Vajazd ki a muffinformát, töltsd bele a tésztát. Előmelegített sütőbe tedd, 15-20 perc alatt megsül.

4 hozzászólás

  1. Juli hozzászólt ekkor: február 28, 2019 Válasz

    guszta

  2. Receptsarok Séfje adatlap-képe
    Receptsarok Séfje hozzászólt ekkor: március 1, 2019 Válasz

    Igen.

    1. Receptsarok Séfje adatlap-képe
      Receptsarok Séfje hozzászólt ekkor: március 1, 2019 Válasz

      🙂

  3. Receptsarok Séfje adatlap-képe
    Receptsarok Séfje hozzászólt ekkor: március 1, 2019 Válasz

    🙂

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *