Aszalt sárgabarackos, magos bagett

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
60 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
8 személy
Étel jellege
Reggeli
Beküldte
3 deciliter
langyos víz
1 teáskanál
cukor
1 evőkanál
cukor
1 mokkáskanál
szárított élesztő
50 dkg
liszt
1 mokkáskanál
6 dkg
aszalt sárgabarack
1 evőkanál
tökmag
1 evőkanál
aprított törökmogyoró
Aszalt sárgabarackos, magos bagett
  1. A teáskanálnyi cukrot a langyos vízben keverjük el, adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, az élesztőt ebben futtassuk fel.
  2. A többi lisztet keverjük el az evőkanálnyi cukorral, a sóval, a felfutott élesztővel és az olajjal.
  3. A hozzávalókat dolgozzuk össze, majd keverjük a tésztába a kisebb kockákra vágott aszalt barackot, a tökmagot és a törökmogyorót.
  4. Dagasszuk a tésztát kb. 15 percen keresztül, majd formázzunk belőle cipót.
  5. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kelesszük a duplájára.
  6. Osszuk 3 részre, kelesszük még 25-30 percig.
  7. Ezután úgy formázzunk bagetteket a tésztából, hogy oválisra nyújtjuk, majd két szélét behajtjuk és így feltekerjük.
  8. Pihentessük ismét 15 percet, majd éles késsel átlósan vagdossuk be a tetejét és spricceljük meg kevés vízzel.
  9. Egy hőálló tálba tegyünk kevés vizet a sütő aljába és 220 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre a bagetteket.
  10. Vajjal és lekvárral kínáljuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *