Banánkenyér

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
20 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
6 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
1 csésze
kristálycukor
2 db.
tojás
2 kávéskanál
őrölt fahéj
3 db.
érett banán
4 kávéskanál
sütőpor
2 csésze
liszt
Banánkenyér

A tökéletes uzsonna.

  1. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A cukor maradék részét a darált vagy durvára vagdalt mogyoróval és az őrölt fahéjjal összekeverjük, majd a felével egy sütőpapírral bélelt magas falú hosszúkás tepsi alját beszórjuk.
  3. Rákanalazzuk a banános tészta felét, megszórjuk a cukros mogyoró másik felével, majd ráöntjük a maradék tésztát.
  4. Végül eligazítjuk és 180 °C-os sütőben 45-50 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Mogyoró helyett tehetünk apróra vágott diót vagy mandulát is a tésztába. Tálalhatjuk porcukorral, csokimázzal vagy banánkarikákkal.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *