Borsós-csirkés raguval töltött burgonya

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
20 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
4 db.
nagyobb burgonya
1 fej
vöröshagyma
50 dkg
csirkemellfilé
20 dkg
zöldborsó
1 db.
salátacukkini
3 evőkanál
olaj
2 deciliter
főzőtejszín
1 csomag
petrezselyem vagy kapor
Borsós-csirkés raguval töltött burgonya
  1. Megmossuk a burgonyákat és sós vízben héjastul megfőzzük.
  2. Apróra vágjuk a megtisztított hagymát, felkockázzuk a csirkemellet és a borsót megfőzzük sós vízben.
  3. Megtisztítjuk a cukkinit, szárvégeit levágjuk, almareszelőn lereszeljük.
  4. Előmelegítünk egy serpenyőt, beleöntjük az olajt és megpároljuk rajta a hagymát, majd megpirítjuk benne a csirkemell kockákat.
  5. A cukkinit hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk.
  6. A leszűrt borsót belekeverjük, a tejszínt beleöntjük, majd pár perc alatt sűrűre főzzük.
  7. Kicsit hűtjük a burgonyákat, majd hosszában félbevágjuk.
  8. Kikaparjuk a belsejét és tepsibe tesszük. 20 percig 180 fokos sütőben készre sütjük.
  9. Tálaláskor vágott kaporral esetleg petrezselyemmel díszítjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *