Chilis kukoricakrémleves

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
15 perc
Sütési/főzési idő
15 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
1 fej
vöröshagyma
5 dkg
vaj
30 dkg
morzsolt kukorica
1 kicsi
1 kicsi
cukor
1 csipet
kurkuma
1 csipet
őrölt szerecsendió
1 deciliter
főzőtejszín
1 kicsi
chilipaprika
1 teáskanál
étkezési keményítő
Chilis kukoricakrémleves
  1. Lassú tűzön pirítjuk, majd sózzuk, ízlés szerint kevés cukrot adunk hozzá, kurkumával megszórjuk, majd hozzáadjuk a szerecsendiót.
  2. 1 liter vízzel felöntjük, majd 15 percig forraljuk, leturmixoljuk, szűrőn átszűrjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és az aprított chilipaprikát.
  3. A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, a levesbe öntjük, felforraljuk.
  4. Tálaláskor különlegessé tehetjük édes chiliszósszal meglocsolva vagy vágott korianderrel megszórva.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *