Cseresznyés sajttorta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
45 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
5 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
15 dkg
omlós keksz
1 evőkanál
méz
5 dkg
vaj
50 dkg
mascarpone
30 dkg
kimagozott cseresznye
20 dkg
cukor
1 evőkanál
kukoricakeményítő
2 db.
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
2 evőkanál
tejföl
Cseresznyés sajttorta

Tortából sokféle ízű létezik. Valljuk be, sajttortából is. No, de a cseresznye mégiscsak különleges választás az ízesítéshez. És amennyire különleges, annyira ízletes. Próbáld ki!

  1. Az omlós kekszet villával összetörjük.
  2. A cseresznyét egy lábasba téve kb. 5-8 dkg cukorral megszórva főzzük lassú lángon 10-15 percig, közben állandóan keverjük.
  3. Az összetört kekszet a megolvasztott vajat és mézet összeturmixoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába tesszük.
  4. A mascarponét a két tojással és a vaníliás cukorral és a keményítővel összekeverjük.
  5. Beletesszük a tejölt és a megmaradt cukrot is, majd kézi habverővel jól eldolgozzuk.
  6. A töltelék egy felét a tepsibe tett tésztára simítjuk, majd a felfőzött gyümölcs ¼-ét rárakjuk.
  7. A krém másik felét is rárakjuk és tetejét simára egyengetjük.
  8. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süssük.
  9. A formában hagyjuk kihűlni. Tetejét cukros cseresznyével díszítve tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *