Csőben sült húsos palacsinta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
25 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
2 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
20 dkg
liszt
2 db.
tojás
1 kicsi
1 kicsi
bors
3 deciliter
tej
10 dkg
vöröshagyma
30 dkg
egész csirkecomb
10 dkg
ementáli sajt
5 dkg
vaj
7 dkg
liszt
4 deciliter
tej
Csőben sült húsos palacsinta
  1. A lisztet, a tojást, csipet sót és a tejet összekeverjük, majd palacsintát sütünk belőle.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kettévágott csirkecombot, majd a sót, borsot, kevés fűszerpaprikát.
  3. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a combokat.
  4. Addig főzzük, míg a combok megpuhulnak, ekkor leszedjük a húst és ledaráljuk.
  5. A palacsintába töltjük és feltekerjük.
  6. A tejmártáshoz a vajat felolvasztjuk 2 ek olajjal, hozzáadunk egy csipet fűszerpaprikát és a lisztet.
  7. Kissé lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, összeforraljuk.
  8. Palacsintákat tűzálló tálba helyezzük, a mártással felöntjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  9. 200 fokos sütőben grill fokozaton a sajtot a tetejére sütjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *