Csokoládétorta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
180 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
10 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
10 dkg
étcsokoládé
10 dkg
vaj
10 dkg
porcukor
1 csipet
5 db.
tojás
7 dkg
őrölt mandula
2 evőkanál
kakaópor
8 dkg
rétesliszt
1 kávéskanál
sütőpor
13 dkg
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
3 db.
tojássárgája
5 dkg
étkezési keményítő
3 deciliter
tej
25 dkg
tortabevonó
20 dkg
vaj
Csokoládétorta
  1. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, liszttel megszórjuk.
  2. A tésztához a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.
  3. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát, a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük.
  5. A formába töltjük és kb. 40 percig sütjük. Rácson egy éjszakán át pihentetjük.
  6. A krémhez a porcukrot, a vaníliés cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük.
  7. Hideg vízfürdőre téve kevergetve kihűtjük.
  8. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. a vajat habosra verjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
  9. A piskótát három egyenlő lapba vágjuk.
  10. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük és egymásra fektetjük.
  11. A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, csokoládéreszelékkel megszórjuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *