Diós-mákos guba sütemény

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
120 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
6 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
3 db.
tojás
1 evőkanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 evőkanál
étolaj
1 evőkanál
cukor
7 db.
száraz kifli
8 deciliter
tej
3 db.
tojás
10 dkg
margarin
1 csomag
vaníliás cukor
10 dkg
cukor
20 dkg
darált dió
1 db.
citrom reszelt héja
4 db.
tojás
1 csomag
vaníliás pudingpor
2 csomag
vaníliás cukor
10 dkg
cukor
4 deciliter
tej
15 dkg
margarin
5 deciliter
habtejszín
2 evőkanál
porcukor
1 csomag
habfixáló
4 evőkanál
baracklekvár
Diós-mákos guba sütemény

Interneten találtam rá!Kipróbáltam nagyon finom!

  1. 1.Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a margarint összemelegítjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos margarinos tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kifli karikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.
  2. 2.A diós gubát ugyan úgy készítjük el, mint a mákos gubát.
  3. .Piskótát készítünk a szokásos módon 30 x 20 a tepsi méret.(megsütjük) Tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd felváltva bele nyomkodjuk a mákos és diós masszát, és 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. A piskótát megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a megsült gubánkat,(a piskótát, és a gubát is várjuk meg, míg kihűl).
  4. 4. A krémhez a tojásokat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojásos keverékhez (hőkiegyenlítés), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a margarinnal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük. A habtejszínt felverjük a két evőkanál porcukorral és a habfixálóval és habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a süti tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal, és díszíthetjük egész diószemekkel. Amikor a piskóta és a guba kihűl, piskótát megkenjük lekvárral, rátesszük a gubára a lekváros részével, majd együtt kifordítjuk óvatosan gubával együtt!

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *