Étcsokoládé torta

Értékelés: 4.0/5. Összesen 1 értékelés érkezett eddig. Értékelések mutatása.
Töltődés...
Előkészítési idő
150 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
6 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
10 dkg
vaj
4 dkg
porcukor
1 csipet
1 db.
tojás
20 dkg
finomliszt
20 dkg
60% kakaótartalmú étcsokoládé
2 deciliter
habtejszín
5 evőkanál
tej
1 db.
tojás
Étcsokoládé torta
  1. A vajat a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd habverővel a tojást beledolgozzuk és addig verjük, míg sima krémet nem kapunk.
  2. A lisztet apránként beleszórjuk és fakanállal simára keverjük.
  3. A tésztából cipót formázunk és 2 órán keresztül pihentetjük.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  5. Meglisztezett nyújtódeszkán a tésztát kerek lappá nyújtjuk.
  6. Kör alakú tepsibe tessük, hogy széle is legyen és villával megszúrkáljuk.
  7. 15 percig sütjük.
  8. A tölteléket elkészítjük: a csokoládét apró darabokra vágjuk, egy vastag falú lábasban kicsi lángon megolvasztjuk, közben hozzáadjuk a tejszínt.
  9. A simra kevert tojást habverővel beleverjük.
  10. A tésztára öntjük, majd még 10 percig sütjük.
  11. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd egy órára hűtőszelrénybe tesszük.
  12. Tálalás előtt kakaóporral vagy csokireszelékkel megszórjuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *