Horvát krumplis polipsaláta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
50 perc
Sütési/főzési idő
90 perc
Elkészítési nehézség
Bonyolult
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
80 dkg
tisztított polip
1 fej
vöröshagyma
1 db.
sárgarépa
1 db.
fehérrépa
80 dkg
újkrumpli
1 kicsi
1 kicsi
frissen őrölt bors
2 gerezd
fokhagyma
25 dkg
mángold
25 dkg
paradicsom
1 fej
lilahagyma
10 dkg
ecetes kapribogyó
Horvát krumplis polipsaláta

A magyar konyhában nem jellemző a poliphús, de manapság egyre több helyen kaphatók különleges gyümölcsei a tengernek. Így a nyári, tengerparti nyaralások alkalmával megkóstolt finomságokat már a saját konyhánkban is elkészíthetjük.

  1. A polipot megmossuk, egy nagy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  2. Hozzáadjuk egészben a megtisztított vöröshagymát és a répákat.
  3. 1 ½ óra alatt puhára főzzük, akkor puha, amikor a kés beleszalad a poliphúsba.
  4. Közben az újkrumplit megmossuk és sós vízben egészben megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, ha kihűlt meghámozzuk. Felkarikázzuk majd félretesszük.
  5. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a felcsíkozott mángoldot a zúzott fokhagymával együtt megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a krumplit, átforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  6. Áttesszük egy tálba, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a felkockázott lilahagymát és a kapribogyót. A kapribogyó ecetes levéből is kanalazunk rá.
  7. A kihűlt polipcsápokat megkapargatjuk, a külső lila rész szinte magától leválik, csak a szép fehér poliphús marad.
  8. Felkarikázzuk és elkeverjük a salátával. Tálalás előtt a salátát legalább 1 órát állni hagyjuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *