Kandírozott gyömbéres keksz

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
25 perc
Sütési/főzési idő
15 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
8 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
15 dkg
vaj
7 dkg
cukor
2 evőkanál
kandírozott gyömbér
25 dkg
liszt
5 dkg
étcsokoládé
1 evőkanál
étolaj
Kandírozott gyömbéres keksz
  1. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd hozzáadjuk az apróra vágott kandírozott gyömbérrel és őrölt gyömbérrel elkevert lisztet.
  2. Gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk belőle. Ha nem áll össze, egy kanál hideg vizet adjunk hozzá.
  3. Hűtőbe tesszük 1 órára, fóliába csomagolva.
  4. A hűtőből kivéve hagyjuk kicsit melegedni, majd lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a kívánt formával.
  5. Sütőpapírral borított tepsibe helyezzük a kekszeket és 170 fokra előmelegített 13-15 perc alatt világosra sütjük.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd a kekszek egyik felét megmártjuk az olajjal együtt megolvasztott étcsokoládéban.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *