Kiwitorta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
50 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
13 dkg
finomliszt
2 evőkanál
barna cukor
5 dkg
vaj
1 evőkanál
víz
3 deciliter
habtejszín
3 db.
tojássárgája
2 evőkanál
kristálycukor
2 kávéskanál
vaníliás cukor
2 db.
kiwi
Kiwitorta
  1. A lisztet, a cukrot, a vajat és a vizet konyhai robotgéppel összekeverjük.
  2. A tésztát úgy nyomkodjuk a tortaformába, hogy pereme is legyen, majd a sütőbe tolva 15-20 perc alatt megsütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: 2 dl habtejszínt felforralunk, majd a tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk.
  4. A tojássárgáját és a kristálycukrot simára keverjük, majd tovább verve a forró tejszínbe öntjük.
  5. Kevergetve nagyon kis lángon felforraljuk, majd először szobahőmérsékleten, utána a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.
  6. A maradék 0,5 dl tejszínt habbá verjük és a vaníliás cukorral ízesítjük. Ezt a vaníliás tejszínhabot a tojássárgájás tejszínbe keverjük.
  7. A kiwit meghámozzuk és felszeleteljük.
  8. A vaníliás krémet a tésztára simítjuk, a tetjét kiwiszeletekkel díszítjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *