Lazac tekercs

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
90 perc
Sütési/főzési idő
25 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
4 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
4 db.
lazac filé
12 db.
gomba
2 evőkanál
kapor
25 dkg
natúr sajtkrém
1 teáskanál
cukor
1 db.
citrom reszelt héja
3 evőkanál
pecan dió
1 csomag
bazsalikom
1 csomag
spenót
2 db.
tojássárgája
5 evőkanál
citromlé
10 dkg
vaj
Lazac tekercs
  1. Nyúzzuk le a hal bőrét, szedjük ki a szálkákat és vágjuk félbe a halszeleteket.
  2. Szórjuk meg sóval, borssal, cayenne borssal és tegyük hűtőbe.
  3. Keverjük össze a sajtkrémet a snidlinggel, cukorral, 2 evőkanál citromlével, citromhéjjal és cayenne borssal. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A diót serpenyőben kis lángon pirítsuk meg. Ha kihűlt, dörzsöljük le a héját.
  5. Az olajban pirítsuk meg a gombákat, majd tányérra kiszedve sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kaporral.
  6. Osszuk el a bazsalikom leveleket a lazacon, majd borítsuk be a spenóttal.
  7. A krémsajtos keveréket öntsük a spenótra és szórjuk meg a pirított dióval.
  8. Óvatosan tekerjük fel és fogpiszkálóval rögzítsük.
  9. Tegyük a tekercseket serpenyőbe és hirtelen süssük át mindkét oldalát.
  10. Tegyük át hőálló tálba és előmelegített sütőben süssük 8-10 percig, majd locsoljuk meg citromlével és dióolajjal, majd süssük tovább még 15 percig.
  11. Közben készítsük el a Hollandi mártást: a tojássárgáját, az ecetet, a vizet, 2 teáskanál vajat egy lábasban botmixerrel alacsony fokozaton turmixoljuk össze, majd tegyük gőzfürdőre és magasabb fokozaton turmixoljuk.
  12. Közben adjuk hozzá a maradék vajat.
  13. Ha a mártás besűrűsödött, adjunk hozzá citromlevet, cayenne borsot, sózzuk, borsozzuk, tálalásig tartsuk melegen.
  14. A lazacszeleteket helyezzük el egy tálon, öntsük mellé a mártást, körítsük gombával és díszítsük kaporlevéllel.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *