Marcipános csokoládétorta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
50 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
10 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
30 dkg
finomliszt
1 kávéskanál
sütőpor
10 dkg
vaj
1 db.
tojás
20 dkg
marcipán
5 dkg
vaj
2 db.
tojás
2 evőkanál
finomliszt
2 evőkanál
kakaópor
1 kávéskanál
sütőpor
10 dkg
étcsokoládé
Marcipános csokoládétorta
  1. A vajat a liszttel és cukorral összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
  4. A marcipánt apróra vágjuk, majd a vajjal összekeverjük.
  5. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, majd a liszttel, a kakaóporral és sütőporral össszedolgozzuk.
  6. Addig verjük, míg csomómentes nem lesz, majd a tortaformába simítjuk.
  7. Kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
  8. Darabokba törjük a csokoládét és gőz felett megolvasztjuk.
  9. A megolvadt csokit kiskanállal a tésztára csorgatjuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *