Narancsos-túrós alagút

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
40 dkg
háztartási keksz
20 dkg
margarin
3 evőkanál
porcukor
1 kicsi
30%-os tejszín
45 dkg
(ricotta) túró
20 dkg
mascarpone
20 dkg
kristálycukor
1 db.
citrom reszelt héja
2 db.
narancs
2 db.
savanykás alma
Narancsos-túrós alagút

Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.

  1. A darált kekszet a puha vajjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk.
  2. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  4. Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk. A narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe.
  5. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A kekszes tésztát porcukros gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a formát. A tésztát kézzel a tepsibe nyomkodjuk, majd megtöltjük a krémmel.
  6. Lefóliázva hűtőben 2 órát dermesztjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *