Pizzás csigák

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
90 perc
Sütési/főzési idő
15 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
10 személy
Étel jellege
Ropogtatnivaló
Beküldte
Beküldés ideje
2 deciliter
víz
1 evőkanál
olaj
3 dkg
friss élesztő
1 kávéskanál
25 dkg
finomliszt
10 dkg
füstölt sonka
1 deciliter
chilimártás
15 dkg
reszelt sajt
1 kávéskanál
oregánó
Pizzás csigák
  1. A vizet és az olajat testhőmérsékletűre melegítjük.
  2. Az élesztőt egy tálba morzsoljuk és kevés olajos vízzel elkeverjük.
  3. A folyadék többi részét, a sót és a liszt nagyját hozzáadjuk. A lisztből egy keveset meghagyunk a dagasztáshoz.
  4. A tésztát simára gyúrjuk, majd meleg, zárt helyen kelni hagyjuk kb. 30 percig.
  5. A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk, majd 2 mm vastagságúra nyújtjuk.
  6. A füstölt sonkát apróra vágjuk.
  7. A chilimártást a tésztára kenjük, majd a sonkát és a sajtot a tetejére szórjuk és egy kevés oregánót hintünk rá.
  8. A tésztát összetekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.
  9. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és még 30 percig kelesztjük.
  10. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csigákat a sütő középső rácsán kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *